Turfschoenen

Turfschoenen

Sinds een aantal jaren zijn de kunstgras en turfvelden enorm in opkomst. Vanuit de hockey kwamen de turfvelden waar bijna altijd op getraind kon worden, maar wat niet erg veel op gras lijkt. Hierdoor ontstonden ook de eerste turfschoenen. Later kwamen daar de kunstgrasvelden voor in de plaats.

Speciaal voor deze nieuwe ondergronden werden de turfschoenen geintroduceerd. Turfschoenen zijn schoenen met in plaats van de bekende 6, 8 of 12 noppen allemaal kleine noppen onder de zool. Op deze manier is de druk beter verdeelt over de gehele voet aangezien de ondergrond harder is. Daarnaast hebben turfschoenen meer grip op turf en kunstgrasondergronden.

Inmiddels zijn er zelfs merken die schoenen hebben ontwikkeld speciaal voor kunstgras, maar deze lijken sterk op de normale voetbalschoen. Wij hebben verschillende kunstgrasschoenen op voorraad, kijk hier welke!

Turfschoenen worden veel door trainers, leiders, scheidsrechters en grensrechters op kunstgras gedragen. In de zomer, herfst of lente zijn het fijne schoenen op kunstgrasvelden aangezien ze de druk van het neerkomen beter verdelen over een groter oppervlak. De demping is beter en de grip is prima. In de winter of wanneer het kunstgrasveld erg nat is dan hebben normale voetbalschoenen meer grip op de ondergrond.

Ook op normaal gras kunnen deze schoenen bij droog weer prima gebruikt worden. Bij nat weer slipt het noppenpatroon sneller dicht waardoor de grip minder wordt.

Turfschoenen worden tegenwoordig ook gebruik door kinderen als sneakers of als schoenen om gewoon op straat mee te voetballen. Door de kleine nopjes slijten deze langzamer dan de indoor schoenen, maar ze zien er verder hetzelfde uit. De normale voetballer komt op het veld het beste uit de verf door op normale voetbalschoenen te spelen. Deze zijn voor zowel kunstgras als normaal gras geschikt en bieden optimale grip in alle omstandigheden!

Koop jouw turfschoenen op voetbalschoenenoutlet.nl tegen 50% korting en je hebt ze de volgende dag nog in huis (voor 14.00 uur besteld)!

Klik hier om onze turfschoenen te bekijken

Voetbalschoenenoutlet.nl heeft de
goedkoopste voetbalschoenen van Nederland!