Maattabel

Om retouren en verkeerde bestellingen te voorkomen hebben wij een maattabel opgesteld met daarin exact de maten van de verschillende merken die wij aanbieden. Wellicht bent u bekend met het merk en weet u welke maat u nodig hebt, wanneer dat niet zo is adviseren wij om beide voeten op te meten volgens onderstaande afbeelding:

Hoe bepaal ik mijn schoenmaat?

Zet uw voet met voetbalsokken aan op een stuk papier en teken de omtrek van uw voet. Neem de afbeelding van de grootste voet en meet de afstand van het puntje van de grote teen (A) tot de hiel (B).

Dat is de lengte van uw voet in centimeters. In de tabel vindt u vervolgens welke schoenmaat bij welk merk hoort.

Aan de hand van het aantal centimeters wat u gemeten heeft kunt u in onderstaande schema’s zien welke maat u dan moet hebben van de verschillende merken. Let op; Nike werkt met halve maten en Adidas met 1/3 maten!

Wat betreft de breedte van de schoen, hebben wij in alle beschrijvingen aangegeven of de schoenen smal of breed vallen.

Onze ervaring leert dat Nike over het algemeen bij maten boven de 39 smaller valt dan Adidas. Het smalste model in onze collectie van Nike is dan ook de Nike Mercurial. Dit model is superlicht en smal, dus niet voor iedere voet. De Hypervenom is al wat breder en de Magista en Tiempo zijn nog wat breder. De Tiempo heeft als voordeel dat de schoen nog van leer gemaakt is waardoor hij zich meer vormt naar de voet en wat uitloopt. De andere modellen zijn van kunststof en lopen veel minder uit.

 

Wat betreft Adidas zijn de wat oudere modellen zoals de Predator, Adipure en Gloro wat breder van leest. De Adizero en Nitrocharge zijn wat smaller. Van de nieuwe modellen is de “X” vergelijkbaar met de Mercurial van Nike, de Messi iets breder en de Ace is het breedste model. Hou hiermee rekening bij het bestellen. Gebruik daarnaast de maattabel zoals hierboven beschreven.

Kindermodellen komen redelijk overeen met de normale maat, maar vanaf maat 39 wordt geadviseerd 1 of twee maten groter te nemen dan de normale schoenen.

Voetbalschoenenoutlet.nl heeft de
goedkoopste voetbalschoenen van Nederland!